4. nov. 2011

Græskar Suppe.







Ingredienser:

1 kæmpe stort græskar (jeg brugte en sort jeg ikke kender navnet på, men i kan bare bruge hokaido)
2 chilier (alt efter hvor stærke de er, smag på dem)
3 gulerødder
2 kartofler
3 løg
6 fed hvidløg
Hønsefond el. vand

Skræl, pil of skær alle grøntsagerne og sauter dem i olie (f.eks. græskarkerne olie, som er verden sundeste). Dæk til med fond eller vand, man kan sagtens nøjes med vand, så er der ikke en eller anden hønsekraft der kommer og bedøver den oprindelige smag. Noma kunne aldrig finde på ar bruge fond i en suppe, de bevarer den oprindelige og optimale smag af råvaren. Kog grøntsagerne møre, blend til en glat pure-suppe, smag til med salt og peber og server med græskarkerner, rømme, citronsaft, ost og tørrede skinke. 

Vi fik det hele til, men man kan sagten nøjes med en klat græsk yoghurt eller en klat rømme i. Men det er virkelig lækkert med skinken, da den bliver helt mør når den svømmer rundt i den varme suppe. Osten smelter og kernerne knaser. 

3 kommentarer:

  1. Umm, godt ser det ud, fantastisk farve.
    God tur til Kristianssand, hils mange gange ;)
    Kys!

    SvarSlet
  2. UH, jeg bliver helt sulten. Tusind tak for opskriften, den må klart prøves. Rigtig god weekend. Kh 10na

    SvarSlet
  3. Suppen kan varmt anbefales :-) Ja den har en rigtig flot farve, jeg elsker orange.

    SvarSlet