5. dec. 2011

Norske Klejner.






















Klejnerne:
  • 3 dl. mælk
  • 100 gr. gær
  • 200 gr. smør
  • 4 æg
  • 150 gr. sukker
  • 1 tsk. fint salt
  • 2 tsk. kardemomme
  • 1 kg. mel
  • 1/1.5 l neutral olie (raps, solsikke, majs)

  • Glasur:
  • 300 gr. flormelis
  • Citronsaft

  1. Smelt smør og lun mælken i samme gryde, rør gæren ud i den nu lune mælke/smør blanding, sørg for at det er mere koldt end varmt så du ikke dræber gæren.
  2. Tilsæt æg, mel, salt, sukker og kardemomme.
  3. Rør dejen godt sammen og lad den hæve ca. 30 minutter.
  4. Rul dejen ud i ca. 1 cm tykkelse og del dejen ud i ca. 25/30 rektangler.
  5. Lav et snit i midten på hver rektangel og fold den ene ende gennem hullet.
  6. Lun olien op i en gryde.
  7. Bag 1-2 klejner af gangen på begge sider, fisk dem op med en pincet, hulske eller hvad du nu synes der er smart.
  8. Lad dem trække på fedtsugende papir og kom glasur på når de er blevet en smule køligere. 

2 kommentarer:

  1. Hej... Hvor store laver du dem?

    SvarSlet
  2. Hejsa.

    Jeg vil skyde på at de var ca. var 5 i bredden og 10 i længden, de hæver en hel del op når de bliver stegt. Det er vildt gode :-)

    God jul.

    SvarSlet