26. jun. 2013

Rabarber trifliIdag har jeg høstet rabarber for anden gang og er i færd med at lave et par flasker sukkerfri rabarbersaft. Første rabarber høst blev til en lækker kompot, som vi brugte til alverdens, babymad, på ost og sidste slat på disse to formidable triflier, jeg elsker trifli, alle slags, men det bedste er altså rabarber, jeg ved ikke om det er fordi det er fra egen have, det bliver man jo glad af! Eller også er det bare fordi at rabarber er total sommer agtigt og smager fortræffeligt!

Dette er ikke nogen original trifli, der er ingen makroner, sukker eller rasp! Men faktisk vil jeg våge at påstå at det bare gør den bedre. Sukkerfri er den også, lige udenom det sukker der i i den 70% valrhona  guanaja jeg brugte på toppen.

Rabarberkompot:
400g rabarber
3 spsk sukrin gold
1 vaniljestang
lidt citronsaft

Skyl, skær, kog. Bare put alt op i gryden, husk vanilje stangen ikke bare kornene og kog til passende konsistens. Desinficer et syltetøjsglas og hæld den varme kompot op til kanten og luk med det samme. Dvs, du kan lave kompotten have den i køleskabet uåbnet ganske længe, så har du altid en hurtig dessert i ærmet, i tilfælde af ubudne gæster :-)

Derudover letpisket flødeskum, ristet og hakket nødder og som sagt lidt valrhona. Læg skiftevis i lag og server med det samme! Mere sommeragtig bliver det næsten ikke!

1 kommentar: