30. apr. 2013

LCHF : Hindbær Pindis





Ingredienser:
Hindbær
Sukrin
Græsk yoghurt

Jeg brugte frosne hindbær, så jeg gav dem et lille opkog inden jeg blandede dem med sukrin og yoghurten. Det er simpelthen så let og samtidigt mega lækkert, friskt og sundt. Jeg skal spise mange af dem til sommer, hvis den altså nogensinde har tænkt sig at komme nordpå.

// Karoline

23. apr. 2013

HVERDAGEN #3





Så er der samlet ind til endnu en omgang billeder fra hverdagen. Lidt mad, meget Lilou og en uro som jeg lavede til min nu 3 årige nevø Teodor. Jeg er meget glad for at han ville have den hængende, man ved aldrig med de størrelser, men jeg havde nu været nøjsom med valg af farverne :-) Lilou er ligeså lækker som altid, knap otte kilo, snart otte måneder og i fint strikket sæt fra hendes dygtig oldemor, min mormor.

Snart går turen sydover, det ser jeg meget frem til, men først en sidste omgang babysang, hvilket er en smule vemodigt, ligeså vemodigt som at Lilou sover i sin egen seng. Folk der ikke har børn ved ikke noget om den tid der flyver afsted.

// Karoline

16. apr. 2013

LCHF : Cheesecake





Dette indlæg har været undervejs længe, men det er vel også okay eftersom det er en lækker opskrift og indlæg nr. 300 ;-)

Grunden til at jeg først får posted denne opskrift nu er at hvergang jeg har lavet denne kage har vi sat tænderne i den inden jeg har fotograferet den, det fortæller også lidt om hvor god den er! Her kommer den..

1 springform 22 cm i diameter (hvis den er større bliver kagen ikke ligeså høj, men den smager helt sikkert ligeså godt)

Ingredienser:

-Bunden
200 g blandede nødder (F.eks. Mandler, macadamia, hasselnødder, pecannødder etc.)
150 g smeltet smør
2 spsk sukrin (eller palmesukker, eller alm. sukker hvis man ikke er sukkerracist) 
1 knivspids salt

Rist nødderne i ovenen til de er gyldne. Hvis du ønsker en fin bund, blender du nødderne til mel, hvis du ønske lidt bid kan du bare hakke dem. Bland nøddemiksen med det smeltede smør og sukrin. Beklæd en springform med bagepapir (blot i bunden) og fordel nøddenmassen derpå, køl ned.

-Toppen
250 g philadelphia
200g neutral yoghurt el. græsk yoghurt
2 dl fløde
Saft af en halv citron
6 plader gelatine 
100g sukrin melis (eller alm.)

Pisk fløden let, bland det sammen med yoghurt, flødeost og sukrin. Læg gelatinen i blød, lun citronsaften og smelt gelatinen sammen med saften. Vend det hurtigt med osteblandingen og hæld det på den gennemkolde bund. Køl kagen yderligere ned gerne natten over eller et par timer og pynt med frugt og/eller bær

Velbekomme!

8. apr. 2013

HVERDAGEN #2








-Små lyshuse-Blomsterbilleder - Lilou - Lilou - Luftballoner - Puslepladsen - Lilou og Tobias * 5 - Lilou i klapvogns overdel - Mig og Lilou <3 - Sæbebobler beundrer - Lækkerbisken

Endnu en omgang billeder fra dagene mellem weekenderne, jeg elsker barselslivet, så meget at jeg af og til ville ønske at ligestillingen lagde sig lidt på hylden, så jeg kunne blive professionel husmor. 


6. apr. 2013

Sunde Pandekager: LCHF





12 stk.
4 æggehvider
4 blommer
1 helt æg
100g græsk yoghurt
½ dl fløde
9tsk HUSK
2 spsk sweet freedom (eller agavesirup)
1tsk kardemomme

Del hviderne fra blommerne. Hviderne piskes stive og luftige, i en anden skål piskes blommer og det hele æg sammen med sirup, fløde og yoghurt.
Kardemomme og husk vendes i blommerne og til sidst hviderne.
Steges, og spises :-)


De skal stege meget længere tid en normale pandekager og de er meget mere besværlige at vende, men sunde er de!

Vi spiste, flødeskum blandet med hytteost, æblekompot, blåbærsnask, hindbærsnask, amerikanske blåbær, valrhona og ristede mandler til, men man kan jo putte lige det på man vil. 

xx Karoline

4. apr. 2013

Påske - besøg fra DK

Josefine og Jonatan - basse og julle.
Jorbærkage.
Lilou sover og Josefine og jeg venter på grillet pøller.
Mor og Linus slapper af og venter også på grillet pølser.
Mere påskebadning.
Mere jordbærkage, dog den samme.

Linus og mor tegner, morfar og Lilou hygger. 
De hygger fortsat.
Påske middag.
Lilou og morfar.
I den sidste halvdel af påsken, havde vi besøg af hele min den pukkelryggede. Det var rigtig hyggeligt, vi fik holdt påske, med diverse norske og danske traditioner, eller det vil sige, vi fik spist Anton Berg påskeæg, lammelår, pølser grillet over bål og Lilou og Linus fik påskegaver. Ved ikke hvor traditionsrigt det er, men det var det vi gjorde. Vi havde en dejlig tur op i noget der kaldes Baneheia, hvor vi lavede bål og nød det dejlige vejr, vi var en tur hjemme ved svigerforældrene og spise lækker mad, ude at shoppe lidt, spille bezzer wizzer og ja lige pludselig var dagene gået.