18. mar. 2013

Cookies


Er jeg den eneste der er træt af at weekenden allerede er ovre? Ville ønske at H havde weekend bare lige i et par uger mere. Hvis du har en dårlig mandag, eller er træt af at weekenden ikke længere er her, kan du bage disse cookies og alt bliver godt igen, om ikke andet kommer weekenden tættere på. 

De er hamme gode og smager af en mer' og et glas mælk.

Cookies ca. 10 stk. (Claus Meyers opskrift) 

1 vanilie stang
125g blødt smør
200g brun farin
1 æg
225g mel
1 spsk natron
1 tsk salt
100g chokolade/nødder/tørret bær eller hvad du lyster, eller måske begge dele 
Jeg bagte en halvdel med mørk chokolade og hvid chokolade og den anden halvdel med hvid chokolade og peanuts.
Flæk vaniliestangen, skrab kornene ud. Kom smør, brun farin og vaniliekornene i en skål, rør det godt sammen og rør så ægget i. Bland mel, natron og salt sammen i en skål, si det i smørblandingen. Rør dejen godt sammen og tilsæt chokolader eller ...
Rul dejen ud til en pølse på ca. 15 cm, pak den ind i husholdningsfilm og sæt den på køl.
Tag dejen ud, nå den er ordentlig kold og skær den i ca. 10 skiver. Put den på en bageplade med bagepapir, med god afstand da de udvider sig en del.
Bag cookiesene i ca. 12-15 min. ved 180 grader, obs: hvis du ønsker dem seje, skal de være meget bløde når du tager dem ud, bare lige sprøde i kanten og bløde indeni. Hvis ikke de sætter sig når de er kølet af, kan du altid bage dem lidt ekstra. 


Derudover kan du jo fryse den rå dejpølse, det er altså smart! 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar